Perra Olsson !

7 10 2012

Helgens träning har varit bra och är nu tillbaka i träningsmängden som följer tidigare planer. Tur att innehållet är mycket lågintensivt med några längre intervall inslag. Nyckelben, skulderblad och nackfrakturerna har läkt ganska bra men tål inte större kraftansträngningar som spurt och hårdare körning i backarna var överkroppen involveras i större grad. Lördagen crosspass på närmare fem timmar var mycket bra och de som hoppade den träningen pga. dålig väderprognos gick på en billig nit. Vi fick bara några mindre skurar och även sol med medvind. Alltid bra körning då sportchefen är med och denna gång lotsade han oss på delvist helt nya grusvägar väster om Vindelälven. Idag söndag var det dags att skjutsa sonen Johan till flyget tidigt på morgonen då han skall vidare till Österike och Sölden på läger. Valde att ta ett innomhuspass då regnandet fortsätter. Två timmars lungn pass med inslag av 5 x 5min intervaller med 260-270watt.

Björklöven spelar sin andra hemmamatch ikväll och tänkte dra på mina Musto regnkläder och cykla till Teg och titta vilket lag de har skramlat ihop med sin skrala ekonomi. Hoppas att Löven tar upp sig en trappa uppåt i seriesystemet för att kunna behålla sina juniorer i framtiden. Umeå tjänar ett hockeylag i högre divisioner. Elitserien och sedan kommer väl Allsvenskan och där skall väl Löven spela nästa vinter. Svårt att hålla reda på namnena på dessa serier hit och dit. På hockey träffar man också många gamal kompisar och andra experter….

Fick en tråkig nyhet igår om Perra Olssons bortgång efter långvarig sjukdom. Perra har varit en idrottsfigur i Umeå som alla känner och hade stora kunskaper som handbollstränare och idrottslärare. Han har också varit Marias och Johans idrottslärare på Minervaskolan och alltid stöttat och hjälpt dem under deras idrottskarriär. Beskedet igår fick oss också att stanna av ett tag här hemma och komma ihåg allt vad han har hjälpt till med. Vila ifred Perra, många saknar dig redan !!


Åtgärder

Information

Lämna en kommentar